tirsdag 10. juli 2012

Avreise fra Trondhjem

Tiden har gått fort, og vi fikk plutselig mye å ordne før avreise. Audun måtte flytte ut av leiligheten sin på Lerkendal og Bao Quoc måtte ordne i heimen. Kajakkenene, eller Ixyaq'ene som de heter på Alluittisk, ble ferdigstillt i siste liten med dekksrigg, sete, coelan klarlakk og slitelister på kjølen.Baidarkaene, som også er et kjent navn på denne typen seildukskajakker, ble høytidelig døpt fredag kveld, med flere nye og gamle venbner til stede under seremonien. Bao Quoc's grafitti dekorerte, blå kajakk, ble døpt "solstorm" med en solid skvett trøndersk heimbrent! Audun's mer konservative beige kajakk med sel-baug, ble døpt "Ixyaq" med en skvett Irsk Wiskey! Resten av de  flyktige veskene fra Audun's barskap ble delvis konsumert på stede og delvis pakket godt inn i akterenden i kajakken, til senere festligheter langs kysten.
Lørdag 7. juli kl. 14.30 forlot vi Trønderhovedstaden, pakket og klar. Første etappe til Kristiandsund gikk unna i ca. 60km/h, ved hjelp av Kystekspressen. Kanskje litt juks, men det var der Bao Quoc, avslutta Norge på langs turen sin i fjord, så det er der den fortsetter i år.


Det skulle vise seg tidlig på turen at kajakker bringer lykke på ferden! I fiskeballens hjemby, Kristiansund, fikk vi god hjelp av styrmannen på Kysteksoressen, til å få kajakkene ned på flytebrygga. Busssjåførene på rutebilstasjonen, kokte vann til turmaten vår og to lokale "påhengs-rånere" i havnebassenget, slepte den ene kajakken over til andre siden av havna for oss. En super start på turen!


Mange lurer sikkert på hva Bao Quoc har på kajakken sin og hvordan det har seg til?
Hans opprinnelig svartmalte kajakk, trengte en liten oppfriskning, for å skape litt mer glede i havnene langs kysten. Da passet det bra, når gatekunstneren David Tengs, kom innom jobben til Bao Quoc og tilbø seg å piffe opp seildukskajakken hans med litt grafitti!
Grafitti på kajakk, det er ganske spesielt og utradisjonelt, da kajakker ofte ferdes langt unna byens betongkunst. Likevel, føles det mer og mer naturlig at kajakkens hans har grafitti. Det er en nydelig fargeklatt på det gråblå havet!


1 kommentar: