tirsdag 10. juli 2012

Ålesund til Borgarøya

 Etter en fortreffelig aften hos Signy og Tore Erling i Ålesund, der Bao's gamle hybelkompis Andreas hjalp oss med sjøsetting dagen etter, bar turen gjennom Ålesund havn. Vi tenkte oss en idyllisk padletur gjennom Sunnmøres svar på Venezias trange kanaler, da Ålesund faktisk har en liten småbåt og kajakkanal gjennom sentrum. Desverre for de langveisfarende padlerne, måtte vi padle rundt hele havna i stedefor, da securitas kom og jagde oss bort fra Cruisebåt kaia.Andreas, hans datter og Singy hjelper oss på sjøen i Ålesund.

Ramsalt ved Cruisebåtkaia i Ålesund

 Klokken var passert 14.00 da vi padlet ut fra Ålesund, med retning Fosnavåg. Været var som det pleier å være på Sunnmøre, men vinden var fortsatt i ryggen og gad en god push nedover fjordene. Vi bestemte oss for å padle på innsiden av Fosnavåg, mot Ulsteinvik, da sjøen så ut til å være grovere lenger ute i fjorden. Da tåka kom sigende og det led mot de sene kveldstimer, gikk vi likegodt i land på Borgøya utenfor Ulsteinvik.

Åreflottøren måtte festes på baugen til Audun, for å tvinge nesen i medsjø retningGjestehavna på Borøya var upåklagelig god! Nylig oppuset, med varmekabler på toalettet og nydelig teltplass, gad ekstra motivasjon til to slitne padlere!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar