fredag 20. juli 2012

Barbeque og friske forhold ved Austevoll

Endelig kom vi oss på fjorden før kl. 10! Det satt langt inne hos de morgengretne padlerne, men denne dagen, greide vi altså å trøkke alt stæsjet og slenge i oss havregrauten på to og en halv time.
Padleetappen nedover langs sotra og over Korsfjorden, gikk unna i et durabelig tempo, med liten kuling i ryggen og sol. Baidarkaene er nok en gang upåklagelige i sjøen og gir oss den nødveldige stabilitet, til å kunne holde en god og jevn teknikk, uten å måtte ta støttetak.

Tre og en halv time senere og 20km lenger sør, traff vi på nok en kjentmann på fjorden. Øyvind er en god turkamerat av Audun fra Austevoll som kom ut i skjærgårdsjeepen med full barbeque tilstelning for oss i fjæra! Tusen takk for hyggelig lunsjpause Øyvind!


 Videre nedover fjorden, fikk vi anbefaling om å padle gjennom en smal liten fjortarm på veststiden av Austevoll. Det ble også ganske spennede å surfe inn pasasjen til sundet, der den utgående strømmen skapte stående bølger i munningen. Godt at noen av oss har litt erfaring med elvepadling!


Vel gjennom sundet, begynnte padlephyken vår å forringes, med en liten klump i halsen. Flere kjentfolk i område hadde allerede advart om store sjøer inn fra nordvest, på vei ned mot Bekjarvik, i tilegg til utfordrene motstrømmer under broen i Bekjarviksundet. Vi bestemte oss for å padle litt ut og snuse på bølgene, for å vurdere om det var forsvarlig å fortsette de 2-3 kilometrene ned til Bekjarvik.
Og ja, sjøen var mildt sagt kødden! 15m/s vind gravde opp store, skumende bølger, som slo inn mot berget og vi fant det best å søke midlertidig nødhavn i Kolbeinsvik i vente på roligere vind og fjærende sjø.

Plutselig var der en Padlemann i vika

Ved en ren tilfeldighet viste det seg at vi hadde padlet rett inn på brygga til den ivrige kajakkmannen Eivind Møgster i Kolbeinsvik. Han hadde så mange kajakker utenfor rorbua si at vi først trodde det var kajakkutleie for tyske turister. Eivind var full av energi og kunne fortelle at det var lurt av oss å ikke padle gjennom Bekjarviksundet og inviterte oss inn i sitt lune hjem for natten.


Eivind er en skikkelig trivelig kar, med mange gode padlehistorier. Han har satset mye på padling i det siste og har virkelig utviklet seg til å bli en dyktig bølgepadler og elvepadler. Rett og slett en padler som ikke er redd for hvitt vann, enten det slår inn på stranda, eller skummer i ei valse.
Vi vil gjerne illustrere noe av Eivind's padlebragder, ved å klippe inn et lite bilde, fra internett, med kreditering til fotograd Roald Holm

Bilde av Eivind kajakkmann som inlosjerte oss i Kolbeinsvik

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar