tirsdag 10. juli 2012

Rangøya - Bud

Søndag morgen, voknet vi fornøyde og uthvilte etter en natt på verdens beste rorbu! Rorbua til Inge og Marit Rangøy, på vestsiden av Averøya. Her pleier vi å padle minst en gang i året, blandt annet under den årlige padlesamlingen i slutten av september. Vi fikk desverre ikke tid til å smake Inge's fantastiske Bacalao, men det ble tid til et par røverhistorier, fra den trivelige mannen og et lite bilde, før det bar over Hustadvika!Like utenfor Atlanterhavsveien, i gjyngende havdønninger, traff vi på et lokal helt som stå og dro opp den ene fisken etter den andre. "Ska du ha fesk" ropte mannen da vi nærmet oss og holdt opp et par sei.
Disse ble liggende på akterdekk til fristelse for alle måkene vi passerte.Vi passerte også en gammle ferrosement-båt som lå og prydet fjorden like før Bud. Bao var i ekstase!


Vel fremme ved Bud, ble vi invitert inn til kveldsmat hos Håkon og resten av hans familie fra Skudenes. De hadde mye spennede å fortelle om speiding og kryssing av boknafjorden. Vi lyttet til gode råd og liret av oss et par historier fra sjøen vi også. Det var veldig hyggelig, og vi håper at vi ikke spiste for mange av brødskivene deres.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar