fredag 3. juni 2011

Burgertur til Flakk i hurtig lett tempo

I dag var den store dagen for hurtig lett padling til Flakk for å spise den beryktede "kysten rundt" burgeren på Flakk fergekai.

Kaien har i mange år vært et yndet rastested for langveisfarende padlere i Trøndelaget på vei ut eller inn av den mektige Trondheimsfjorden.Temaet for turen, var som nevnt hurtig lett tempo, et begrep som ofte brukes i kajakkverden når rutinerte padlere inviterer til tur. For en uerfaren padler, kan hurtig lett tempo høres ut som et trivelig og overkommelig tempo der man såvidt kjenner svettedråpene piple frem, men realiteten er at "hurtig lett tempo" brukes som en mer formell, snill utgave av det som egentlig burde het "sinnsykt høyt tempo".

Turen var forøvrig også treningstur frem mot Trondhjems kajakkløp 10.sept.

Burgeren er fortært i det vi liker å kalle padlernes faste hjørne av Flakk fergekai-inn.
Uansett, Jørgen og meg fikk motivert våre to "nybegynnere" til å holde høyt tempo, de snaut 10 kilometerne til Flakk fergeleie. Jeg padlet slagskipet mitt Reval Extreme, Sven padlet plastbalje med dragkoeffisient lik en lekter, mens Jørgen og Ingrid padla en K2 reignbue laser, også med drag koeffisient lik en lekter.

Den saftige burgeren på Flakk gjorde susen for fire studentpadlere i hurtig lett tempo.....


 Etter hver sin dobbel cheese baconburger, med ekstra bacon, tousand island-dressing, sylteagurk og tomat, levert fra Kysten rundt, bar det hjemover. Jørgen og meg bestemte oss for å bytte båt, slik at Jørgen fikk prøvd slagskipet mitt for første gang. Han var mildt sagt overlykkelig for å padle en båt som faktisk skar gjennom vannet i stedet for å skyve vannet foran seg. Han påpekte dette omtrent 20 ganger på vei hjemover langs Trondhjems vestlige sjøside, for å gni det inn til oss som strevde med baljene.

Ved hjelp av moderne posisjoneringsverktøy, målte vi farten til Reval Extreme-kajakken over jordens overflate. Grafen over viser hastigheten som ble padlet ved gitt tidspunkt.
Distanse Skansen - Flakk:    19km
Gj.Snittsfart:                         7,4km/h

Ønsker med dette å oppfordre alle Trondhjemspadlere om å trene frem mot Trondhjems kajakkløp 10.sept som går samme trasé t/r Flakk :-)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar