tirsdag 14. juni 2011

Vestlandsseilasen dag 3 Harøyfjorden

Kajakkekspedisjon innom Bud


Ettersom vi seilte nærmere 90 nautiske mil på mandag, fra Kongensvoll ved Snillfjord til Bud, sør for Hustadvika, unnet vi oss en rolig morgen i Bud. Det ble stor-vask av mannskapet i havna, innkjøp av mer mat og nydelig frokost i salongen. Plutselig så jeg to kajakkpadlere i full utrustning, lagge til kai ved en av flytebryggene i havnebassenget. Jeg tenkte med en gang at det måtte være ekspedisjonen fra Trondheim til Oslo, som jeg nettopp leste om i Byavisa i Trondheim.

Det skulle vise seg rett. Det var Truls og hans kompanjong Tony som nettopp ankom Bud etter forholdsvis strabasiøs padling i rotete sjø langs Hustadvika. De var i godt humør og hadde rikelig med brunfarge i trynet, men fortalte at de hadde hatt mye dårlig padlevær så langt på turen fra Trondheim. Jeg håper Truls og Tony får en fin tur til Oslo og håper de blir å se mer i padlemiljøet i Trondheim etter turen. Les mer om padleekspedisjonen Her.

 Sjørbuk


Mitt største ansvar her på skuta er å sørge for at mannskapet ikke får sjørbuk! Dette er en god gammel sjømannssykdom som rammer langveisfarende sjømenn som ikke får i seg frukt og grønnsaker fordi hermetikk er det eneste som holder seg over lang tid.

Som stuert, eller forpleiningsansvarlig som det også heter, sørger jeg for å handle nok frukt og grønnsaker, men det er vanskelig å tvinge det på mannskapet. Egg og bacon er jo så godt både til frokost, lunsj og kvelds :-)Spinnaker og vinskvetten nedover Harøyfjorden

I skrivende stund, seiler mannskapet nedover den lange, breie Harøyfjorden på vei mot gnierbyen Ålesund. Spinnakeren står så fargerik og flott i baug av båten, mens vinskvettens balader ljomer ut på dekkshøytelerne til glede for de to Strilene ombord.2 kommentarer:

  1. Spinnakeren mangle någen meter gaffa. Regne me det ikkje e lika smygt uten?

    SvarSlett
  2. Spinnaker uten gaffateip er som rørlegger uten rørleggersprekk, det forekommer sjeldent, men funker desto bedre når det skjer :-)

    SvarSlett