torsdag 16. juni 2011

Kaffiseilas i steikende sommersol


Torsdag morgen våknet vi til strålende sol på Silda. Nydelig vær til å være på sjøen, kun ikledd shorts or t-skjorte, men svært lite vind første halvdel av dagen. Mens vi gikk fra Måløy og nedover på innsiden av Bremangerlandet, fikk vi en May-day på VHF'en om en førerløs båt som lå og drev ved munningen av Nordfjorden. Totalt 7 båter og et Sea-King letet i området etter mulige personer i nød, før de avsluttet søket i 3-tiden. Det viste seg at båten må ha slitt seg fra fortøyningene, ingen var savnet.

Hesten i havet


Etter å ha passer Florø, Norges vestligste by, så vi en majestetisk klippe reise seg på andre siden av Stavfjorden. Dette landemerke som ligger helt ut i havgapet ved Værlandet, kalles Alden, og er ei øy med en 500m høy fjellrygg. Blant sjøveisfarende kalles den bare for hesten! Hvis man ikke ser hvorfor klippen kalles hesten, kan man se for seg Lucky Luke som rir på klippen, som om det var en sadel.


Kveldsunderholdning - Verdens vakreste sjøreise

Ettersom pubben på Værlandet stengte tidlig denne torsdagskvelden, trakk vi ned i salongen for en koselig aften med Hurtigruten spesial. Som hyllest til den trofaste hurtigrutelinja, sendes hele turen fra Bergen til Kirkenes og tilbake, som et 5-dagers kontinuerlig TV-program.
Som sjømenn, ble vi raskt oppslukt av sendingen hvor man kunne se baugen av Midnattsol smyge seg gjennom trange farvann oppover mot Sogn. For hver båt som passerte Hurtigruten, sjekket vi marsjfart, flaggnasjon og bruttovekt til skipet ved hjelp av skips-sporings-system på internett.

Kaptein Daniel lar ingen båt passere Hurtigruten uten full sjekk i  marinetraffic.

Utsikt fra broen på Midnattsol er kveldsunderholdning ombord på Vita

Den ekte utsikten fra Værlandet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar