søndag 15. mai 2011

Teknikkurs i Hitras skjærgård

Helgen 13-15.mai arrangerte Astrid og meg teknikkurs i havpadling for NTNUI padlegruppa. Fire ivrige studentpadlere hadde gledet seg til en helg med mye lærdom og våte opplevelser. Stemningen var god da kajakkene var pakket på henger og klar for tur.

Ettersom det var teknikkurs i havpadling og ikke fjorpadling, måtte vi rett og slett kjøre til havet for å oppfylle forventningene som ligger i kursnavnet. Etter 170km kjøring til Kvenvær, på Hitra og 5km padling gjennom skjærgården, kom vi til et koselig lite naust vi hadde leid for helga.


Kurset ble lagt opp som en tur med like mye fokus på
ordentlig kaffikoking som på padleteknikk. Deltakerne ble ganske så proffe etterhvert på å manøvrere banankajakkene rundt skjærene utenfor Kvenvær. Eneste savnet var litt mer dønninger til å gi skikkelig hav-følelse, men vi fant likevel et lite brott å øve hengtak i.

Som instruktør var jeg rett og slett imponert over rulleferdighetene til deltakerne. Alle sammen hadde nitrent i bassenget gjennom vinteren og rullet så elegant som bare det.

Naustet var utstyrt med egen kajakkrampe for best mulig start på padledagen




Ikke alle rullene satt like godt på slutten av dagen, så da var det godt å ligge litt ekstra lenge i vannet mens man fiklet med åreflottøren. Egenredning er noe man aldri får trent nok på. Å gjøre egenredning perfekt krever ikke bare øving, men drilling. Er man uoppmerksom et lite øyeblikk eller gjør en glipp, kan utstyret drive avsted eller båten fylles med enda mer vann enn den er fra før. Resultatet er lenger tid i vannet før du kommer deg i båten igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar