søndag 2. januar 2011

Første padletak i Spansk farvann

Alt ligger til rette for at vi skal få en fin start på turen. Vi har spist godt, lagt oss tidlig kvelden i forveien, sortert alt utstyret vi trenger og sjekket værmelding.

Vi var ganske spent på hvordan padleformen er på denne årstiden, men det gikk over all forventning med ivrig pangstart ut fra havna.

Dagens etappe gikk fra Puerto Calero ved sørøst-kysten og videre oppover langs turist-resortene på østkysten av Lanzarote.
En av mannskapet på turen, Terje, hadde aldri vært på charterferie før og var skeptisk til det å reise med apollos charteropplegg. For å spare han og resten av mannskapet fra de mange fristelsene langs strandpromenaden, padlet vi godt ut i havet forbi turist-resortene.


I øyas hovedstad, Areciffe, ble vi møtt av illsinte badevakter på stranda som begynnte å rope og vinke oss vekk allerede 60m fra land. Ingen allemannsrett på den stranda nei. Vi fikk nå uansett kikket i havnebassenget og spist noe brødskiver og frokostblanding før vi skyntet oss videre.

Første padledag var forøvrig en av de hardeste, fordi vi vikk litt motvind på slutten i tilegg til at det var den lengste etappen på 32km. Vi fikk mye refleksbølger fra land og vind det siste stykket, så vi dannet et slepelag for å holde tempo oppe.

Landingen var heller ikke bare bare. Vi visste fra google earth satelitten at det var ei lita bukt med sandstrand rett rundt neset, men neset var langt og bukta var vanskelig å se. Alt annet var bratte klipper som du helst ikke vil ligge å skure kajakken inntil. Heldigvis så vi stranda før det ble mørkt og vi fikk dratt kajakkene over en masse rullesteiener til en fin flate.

Her kokte vi pasta carbonara og sov under åpen himmel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar