fredag 7. januar 2011

Endelig fremme, Lanzarote er eid


Siste dag på turen var bare for sjamøretappe å regne. Vi hadde kun 13 km igjen, langs det som regnes for å være den roligste kyststripa på hele Lanzarote. Det var likevel godt å få avsluttet turen med denne lille padleetappen. Også her var det mange fine klippper og strender å se langs land. Vi traff også på Bjarke som var ute og luftet en gruppe turister i kajakk. Han har omtrent daglige turer i dette området med både fastboende og charterturister som ønsker å komme seg litt ut i havkajakk.
Vel fremme i Puerto Calero, kom Astrid og møtte oss. Hun hadde fått en nydelig bandage fra sykehuset og en kjole fra turiststrøket. Vi sprettet champagneflaska og skålte for å ha padlet 165km og rundet den mektige atlanterhavsøya Lanzarote!


Oppfordring til dere havpadlere:

Er du lei av frosne havnebasseng, svett tørrdrakt og kalde fingre?
Dra til Lanzarote og lei en kajakk fra kayak del mar. Bjarke som driver gesjeften, er sørvisinnstillt, har bil med tilhenger og kan det meste om havpadling i området. Han kan enten sette sammen et opplegg for deg, eller du kan bare leie kajakker, slik som vi gjorde. Erfaringen fra vår rundtur, er at det kreves en del planlegging og tanker om sikkerhet for å padle rundt øya. Statistisk sett er det både mer bølger og vind i forhold til det vi hadde, så ikke undervurder det. Du bør også gjøre som oss, å kartlegge farlige klipper på google earth slik at du vet på forhånd hvor du kan og ikke kan gå i land hvis noe skulle skje.

Kajakkene koster 30 euro per dag og er av merke Rotomod (RTM) Ysak. Båtene er raske og stødige, men litt vel myke i plasten og tar ikke så fryktelig mye last, men det skulle ikke være noe problem. Du kan sammenlikne hastighet og lastekapasitet med en Valley Nordkapp om du vil.

Ellers snakket Bjarke om at han skal skaffe surf-ski for utleie. Det er perfekte forhold for det på Lanzarote, fordi du finner alltid noen dønninger eller vindbølger å surfe på!
Håper med dette at flere padlere tar seg en padletur til Lanzarote snart

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar