søndag 12. desember 2010

Lengter til varmere strøk

Dagene i Trondhjem går trott om dagen. Mye eksamenslesing og lite padling. Heldigvis er det fint skiføre i marka og god glid med de nye racer-skiene jeg nylig kjøpte. Jeg vil i den anledning påstå at skigåing er beste vinteralternativ til padling. Hvis du drar på litt ekstra med stakingen, bruker du mange av de samme musklene som ved padling. I tilegg får du noe av den samme kroppsrotasjonen når du går diagonalgang.

En trist nyhet dukket også opp på internettet i dag, om en omkommet padler fra mine hjemtrakter. En mann omkom i havområdet vest for Kvernevik-Tanangerområdet. Tragisk og tankevekkende for oss som driver aktiv havpadling.

Planleggingen av Lanzarote rundt fortsetter. Denne uken hadde vi planleggingsmøte, med blant annet avklaring av forventninger. Vi har studert øyas kystlinje nøye på google earth, der vi kan se hvilke strekk som er mest værutsatt og vanskeligst å gå i land på. Når vi vet hva som venter oss, kan vi lettere ta gode padleavgjørelser underveis.


På kartet ser du padleruten med planlagte overnattingspunkt og distanser. Vi padler mot klokken rundt øya fordi det gir størst sjangs for medvind på nordvest-siden. Padledistansene vil trolig bli justert etter værforholdene. Gjennomsnittlig dagsetappe må være 33km for å komme rundt på 5 dager, men holdningen er at det er ingen skamm å ringe etter kajakkhenger og avslutte tidligere hvis forholdene tilsier det.


Det store høydepunktet på turen, blir å komme til den eksotiske øya La Grasiosa, på nordspissen av Lanzarote. Her skal vi slå leir på en nydelig sandstrand uten tjas og mas fra Miguel og Paulo som hyler etter deg "look look, nice watch" og "coconut, pinnaple, melona, banana".

La Grasiosa er visstnok blitt mer populært for turister, men jeg tror likevel vi får oppleve litt ekte kanarisk "manjana-manjana", avslappet stemning på øya.

1 kommentar: