søndag 28. november 2010

Padlemål: rundt Lanzarote 1.jan 2011

Vinteren i Norge er blitt lenger og kaldere og behovet for charterferie i mørketiden er helt nødvendig for at ikke hodet skal trekke seg helt tilbake i total isolasjon mellom skuldrene og den digre dunjakka som får selv de spinkleste til å se ut som michelin-menn. Ekstra viktig er det for oss padlere, å kunne padle litt i bar overkropp, kjenne solstikken i trynet og slippe å måtte hakke passasje i isen for å ta seg en padletur.Under forrige vinters Kanari-tur, fikk jeg ideen til å padle rundt Lanzarote etter å ha oppdaget en seriøs kajakkutleier fra Danmark som holdt til på sørvest-siden av Lanzarote. Han hadde skikkelige havkajakker (vel å merke i bøtteplast) og alt nødvendig utsyr.

I planleggingen av turen, bruker vi mye google-earth til å sjekke kystlinjen langs øya. Mest urovekkende er alle bildene av brytende bølger hvor Atlanterhavet slår inn mot nordvest-siden av øya. Det er også et par lange strekk med klipper av basalt og andre ekstrusive bergarter, som gjør det umulig å gå i land.
Vi har satt opp en foreløpig padleplan, der vi bruker 5 dager rundt den 165km lange kystlinja. Overnatting er stort sett i telt bortsett fra de stedene hvor telt sjenerer de tyske og britiske charterturistene.

Følg med videre på bloggen for videre forberedelser til turen og bilder fra selve turen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar