søndag 22. januar 2012

Charterpadling Lanzarote 2012

Den første uken av det nye året utspant seg som et eksotisk padleeventyr sammen med hyggelige mennesker ved sydlige breddegrader!

Som en slags reprise på fjorårets runding av Lanzarote, dro 7 ivrige padlere fra NTNUI, TKK, Stormgjengen, Bjørns kajakk og THPK på chartertur med avreise fra Norge siste dagen i det forrige året.
Det var utrolig morsomt å feire nyttårsaften på strandpromenaden i Puerto del Carmen med det demokratiske band og høy cigarføring! På slaget 12 hoppet vi alle i Atlanterhavet for å vaske vekk fjorårets skit samtidig som vi gikk rene opp av vannet og inn i det nye året, fantastisk!

Wingåre vs. eskimoåre i Nelo Surf-ski
Dagen derpå tok vi det relativt rolig, kun en liten ettermiddags sprell hos kajak del mar for å teste hans nye Nelo surfeski. Vi plasket rundt ved havna i alt fra sylskarpe race-surfski's til fiskekajakker, alt måtte prøves. Mia måtte til og med prøve eskimorull med surfski, uten særlig hell.

Selve padleturen startet vi mandags morgen fra Orzola på nordspissen av Lanzarote, hvor vi padlet ut i noen svære havdønninger, før vi vendte nedover til Caleta del Sebo på La Grasiosa.

Campingplassen ved Caleta del Sebo var basen vår i 4 dager, et avslappende sted hvor surfere, hippyer og livsnytere bor i telt gjerne flere uker i strekk. Etter fjorårets tur, skjønte Anders at slakkline er vanskelig å få spendt opp, da øya såvidt har trær! Men gleden var stor da vi fant to påler å spenne opp slapplina mellom. turens store slakkline mester må sies å være Bjørn, som i løpet av et par dagers terping, mestret slakklina som en linedanser!


For å opprettholde tradisjonen med å runde en Kanariøy, bestemte vi oss for å runde La Grasiosa som er ca. 26km i omkrets. Turen skulle likevel bli en del lenger enn forventet på grunn av de sinnsykt store bølgene som brøt mot land. Vi måtte holde mange hundre meter ut fra land for å være sikker på at en kjempebølge ikke ville bryte i fanget på oss og i værste fall skape en risikofyllt redningsoperasjon. Vi våget heller ikke å gå i land på stranda hvor vi planla lunsj, så det ble gode 24km i kajakken før vi kunne gå trygt i land på andre siden av øya!

På sørsiden av øya, derimot, var mølgene litt snillere, så her var vi flere dager å trente på surfing med havkajakk i de brytende bølgene inn mot stranda. For dem som ikke har prøvd dette, vil jeg anbefale det på det sterkeste hvis du vil få inn rask respons og gode padletak. Kort fortalt, padler du på alt du greier når du ser bølga bygge seg opp bak deg. Jo mindre bratt bølga er, jo mer fart må du ha for at den ikke skal gå under deg. Når hekken løfter seg og du ser baugen synker litt ned, betyr det at bølga skyver deg framover og du må nå legge åra over på styretak bak med mye trykk på bladet for at kajakken skal gå rett frem. Til syvende og sist vil kajakken tverre og havne parallelt med bølgeskummet. Da må du lene deg inn mot bølga med hengtak inn i bølgeskummet.De kansje sykeste bølgene vi opplevde på turen, var på vei hjem fra La Grasiosa nedover vestkysten av Lanzarote til Famara. Her kom virkelig de store havdønningene fra vest inn mot den langgrunne bukta. En utrolig følelse å bli løftet så høyt opp og ned av bølger, mens man har full kontroll og padler på. Virkelig havpadling må jeg si!

Capuchinofjellet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar